Opskrifter

Anita´s opskrifter

Lynstegt and med sukkerærter og asparges
Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrystene og gnid dem godt med femkrydderiet og salt. Læg dem med skindsiden nedad i en kold wok og varm den op til jævn varme, så det hvide fedtholdige skind forvandler sig til en lækker sprød svær. Lad brystene stege 12 min på den ene side, vend dem om og giv dem 5 min på den anden side = mediumstegte.Tag dem op. Hæld andefedtet fra og tør wokken af.

Alle grøntsagerne er gjort klar. Wokken varmes op så den er rigtig varm (obs røgalarmen!). Hæld olien i og sving den rundt, så den dækker hele overfladen. Tilsæt asparges og sukkerærter og vend dem hurtigt rundt og tilsæt hvidløg, chili og ingefær (gør det i hold hvis wokken er lille). Lad det hele lynstege ved stærk varme i 2-3 min til asparges er blevet en anelse bløde i det. Tag grøntsagerne op og stil dem til side.

Skær andebrystene i fine skiver og læg dem tilbage i wokken sammen med evt. kødsaft og måske et drys femkrydderi. Lad skiverne få en lækker sprød stegeskorpe.
Kom alle grøntsagerne tilbage i wokken og skru ned for varmen. Tilsæt appelsinfileter, honning, halvdelen af myntebladene og soya. Fordel på tallerkner og drys de sidste mynteblade over.

God til forret. Hvis hovedret serveres gerne nudler eller ris til (Jamie Oliver).


Antal personer: 4